Hvis du brænder efter at blive astronaut, men endnu ikke har den nødvendige uddannelse og erfaring, eller hvis du af andre grunde vil vente med at søge ind, så kan du glæde dig til, at ESA åbner for ansøgninger igen om 6 år (og 12 år, og så videre…), så chancen kommer igen.
Her kan du hente ESAs introduktion til astronautjobbet, så du véd, hvad du skal satse på i dine studier, og i dit arbejdsliv, og hvad du ellers kan gøre for at blive kvalificeret som kandidat, når ESA næste gang åbner for ansøgninger.
Alt informationsmaterialet fra ESA er på engelsk, og at kunne tale, læse og skrive engelsk flydende er et at de vigtigste krav til astronauterne.
Derimod skal du ikke være toptrænet fitnessfreak, uddannet jagerpilot eller i øvrigt en superkvinde eller -mand. Astronauter i vore dage er ganske almindelige, dygtige, sunde mennesker.
Og så åbner ESA i denne omgang mulighed for, at personer med et handicap i benene også kan søge. Som “parastronaut” er man med til at undersøge i hvilket omfang andre handicappede en gang i fremtiden kan komme med i rummet.
Hvis du stadig går i skole eller i gymnasiet, bør du koncentrere dig om at kunne fortsætte dine studier indenfor et eller flere af disse hovedområder:
Det er meget, meget svært at blive udtaget til astronaut. Men hvis ikke man prøver, har man i hvert fald ikke en chance!
Er du vild med rummet, med astronomi eller har du blot lyst til at arbejde indenfor et område med en rivende udvikling, og med masser af jobs, så søg ind hos et af de firmaer eller institutioner, som arbejder med rummet indenfor forskning eller teknologi. Det kan du finde mere om ved at klikke på knappen her: