Der kommer flere webinars fra IDA
Du kan finde datoerne her, så snart de bliver annonceret.
Her er nogle af de kommende temaer.
Du kan finde datoerne her, så snart de bliver annonceret.
Her er nogle af de kommende temaer.
Ingeniørforeningen i Danmark, IDA afholdt et webinar 16. december 2021 i samarbejde med Partnerskab for Space Exploration Danmark. Det var et af flere spændende webinarer om rummet. De andre er nævnt i de næste opslag på BlivAstronaut.dk
Billedet viser LUNARK Habitaten under barske forsøgsbetingelser.
Programmet og oplysninger om temaet, samt oplysninger om, hvordan du kan deltage i de kommende webinarer i denne serie finder du her. Du skal ikke være medlem af IDA, men du skal oprette en brugerprofil.
Her er videolinks til de enkelte præsentationer under webinaret:
Welcome: Per Lundahl Thomsen, DTU Space
Pathways to Sustainability in Lunar Exploration Architectures, Professor Markus Landgraf, ESA Senior System Architect
Sustainability in Space, Jakob Lange, BIG Partner and Architect
LUNARK Lessons learned and future focus, Sebastian Frederiksen, SAGA Space Co-Founder and Lead Architect
Ingeniørforeningen i Danmark, IDA afholdt et webinar 18. november 2021 i samarbejde med Partnerskab for Space Exploration Danmark. Det var et af flere spændende webinarer om rummet. De andre er nævnt i de næste opslag på BlivAstronaut.dk
Billedet viser den første 3D-printer, som er installeret i Den internationale Rumstation ISS, og et produkt.
Programmet og oplysninger om temaet, samt oplysninger om, hvordan du kan deltage i de kommende webinarer i denne serie finder du her. Du skal ikke være medlem af IDA, men du skal oprette en brugerprofil.
Her er videolinks til de enkelte præsentationer under webinaret:
Metal 3D Printer Technology Demonstrator – Evaluating 3D printing of metal in space. Rob Postema, ESA
Nano printing in Space for NASA, Maksym Plakhotnyk Atlant3D
New and improved 3D metal printed components for space. Anders Bæk Hjermitslev, Civil Engineer. Danish Teknological institute
Ingeniørforeningen i Danmark, IDA afholdt et webinar 14. oktober 2021 i samarbejde med Partnerskab for Space Exploration Danmark. Det var et af flere spændende webinarer om rummet. De andre er nævnt i de næste opslag på BlivAstronaut.dk
Billedet er en simulering af samspillet imellem særlige lynfænomener og den øvre atmosfære.
Programmet oProgrammet og oplysninger om temaet, samt oplysninger om, hvordan du kan deltage i de kommende webinarer i denne serie finder du her. Du skal ikke være medlem af IDA, men du skal oprette en brugerprofil.
ASIMs climate observations from the spacestation and how we made it possible? Torsten Neubert, DTU
Space Community Interests in the ISS as a platform for Earth observation. Sebastien Vincent-Bonnieu, Project scientist ESA
How the Internet of Things makes life easier, more efficient and far more sustainable, Sheila Christiansen dir. denMACH
Ingeniørforeningen i Danmark, IDA afholdt et webinar 16. september 2021 i samarbejde med Partnerskab for Space Exploration Danmark. Det var et af flere spændende webinarer om rummet. De andre er nævnt i de næste opslag på BlivAstronaut.dk
På billedet arbejder astronaut Andreas Mogensen med det danske firma Aquaporins forsøg med vandrensning.
Programmet og oplysninger om temaet, samt oplysninger om, hvordan du kan deltage i de kommende webinarer i denne serie finder du her. Du skal ikke være medlem af IDA, men du skal oprette en brugerprofil.
Introduction, Thomas Andersen, DAC
The need for critical resources such as water, oxygen and CO2 and their recycling in space. Johannes Witt. ESA Columbus 2030 Engineering Team
Aquaporins erfaringer med forsøg i rummet. Mads Friis Andersen, Aquaporin
Forskningsmuligheder inden for vand-filtrering og teknologi. Claus Hélix-Nielsen, DTU Miljø
Der er rumtema på Aalborg Universitet i foråret
Studenterambassadører på det Ingeniør – og Naturvidenskabelige Fakultet planlægger en række aktiviteter på “ENG AFTER HOURS” en gang i foråret 2022. ESA Astronaut Andreas Mogensen er inviteret til at give et oplæg om hans personlige erfaringer, om rumåret 2022 og hvilke problemstillinger der er indenfor området.
Der inviteres yderligere virksomheder som GomSpace, Terma og Danish Aerospace Company til at komme og fortælle om deres virksomheder, hvad de arbejder med og hvordan. I tillæg er der naturligvis også oplæg fra nogle af vores egne forskere fra AAU som arbejder med rumfart/satellit miljøet.
Arrangementet skal også være med til at sparke et tema om rumfart i gang i LeadENG gennem en workshop hvor vi gerne vil have de studerende der deltager til at reflektere i tværfaglige grupper over hvordan deres fagligheder kan spille ind på nogle af de problemstillinger Andreas evt. rejser i sin præsentation.
Efter workshoppen stiller virksomhederne små stande op som de studerende kan gå rundt og besøge for at få nærmere indsigt i virksomhedernes arbejde.
Det hele afsluttes med fællesspisning.
Med arrangementet vil vi gerne vise vores studerende at rumteknologien påvirker mange af de ting vi anvender i hverdagen og at deres fagligheder som de opbygger gennem deres studier på det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU spiller ind på det her området på forskellig vis og hvem ved måske en dag kan nogle af dem få muligheden for at få drømmen om at komme til månen og tilbage opfyldt.
Vi er klar med en dato så snart den foreligger.
Kontakt: Mette Møller Jeppesen
Strategisk Rådgiver | Dekansekretariatet
Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet
Tlf.: (+45) 4116 0252 | Email: mmje@adm.aau.dk |
Fredag den 18. juni 2021 var sidste frist for at søge ESA om jobbet som astronaut, men om 6 år får du chancen igen. Indtil da kan du blandt andet forberede dig ved at deltage i de mere end 200 kurser med relation til rummet, som 6 danske universiteteter tilbyder.
Allerede onsdag den 23. juni kan vi afsløre, hvor mange fra Danmark og fra de andre ESA-lande, der har ansøgt om at blive astronauter.
28. april 2021 starter Forskningen Døgn, som i år bliver virtuel istedet for rundt omkring på skoler, biblioteker, i firmaer og i private hjem, som det plejer.
AstroTina og Anders fra podcasten RumSnak har inviteret gæster til den første udgave af RumSnak LIVE til en snak om Månen og fremtidige missioner til vores naboklode. Hvad sker der, når vi mennesker engang flytter til Månen, og hvilket samfund skal vi skabe sammen deroppe? 28. april fra 16-17. Det er gratis, og det bliver streamet på YouTube.
Er du seriøs ansøger til jobbet som ESA-astronaut?
Seriøse danske astronautkandidater kan tilmelde sig ESA’s virtuelle event den 22. april 2021 om ansøgningsprocessen for at søge ind som ESA astronaut. Skynd dig – tilmelding er efter først til mølle princippet, og der er kun 2000 pladser i alt.